Per tiesioginę Lietuvos televizijos transliaciją vaikino žodžių nebuvo girdėti, tačiau juos turėjo išgirsti pirmose eilėse sėdintys aukščiausi valstybės pareigūnai. Žodžių tiradą nutraukė jį nuo altoriaus nustūmęs vienas iš Mišiose dalyvavusių patarnautojų.

Besipriešinantį ir šaukiantį vaikiną sutramdyti pamaldų dalyviui padėjo jam į pagalbą atskubėję Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai.

Kelias akimirkas bažnyčioje dar girdėjosi vaikino šūksniai, vėliau VAD pareigūnai vyrą išvedė iš Arkikatedros ir perdavė policijai. Jis buvo pristatytas į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą.

Nustatyta, kad tai 1983 metais gimęs, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras. Policijoje buvo patikrintas jo blaivumas. Paaiškėjo, kad vyras buvo blaivus, tačiau pareigūnams kelia abejonių jo psichikos būklė.

Vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl nedidelio chuliganizmo.

Mišiose savo užuojautas Lenkijos ambasadoriui Lietuvoje išreiškė Lietuvos vadovai – prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Šv. Mišiose taip pat dalyvavo europarlamentaras prof. Vytautas Landsbergis, prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, politikai Juozas Olekas, Valentinas Mazuronis, Algirdas Sekmokas, Laima Andrikienė ir kiti.

Be to, prieš šv. Mišias pro šalį žygiavusi studentų FiDi procesija eidama pro Vilniaus katedrą sutartinai užtilo.

Šv.Mišių Vilniaus katedroje už žuvusią Lenkijos delegaciją akimirkos – fotoalbume: